DZIWNE ŚWISZCZENIE pod maską

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bujaka2000
    Classic
    • 2011
    • 1

Kędzior, Dzięki wielkie.

Orientuje się ktoś może czy jak wgram ten soft to stracę DVD Free ?

Sam sobie odpowiem

Soft nie skasował nic z dysku ani DVD Free, w polskiej wersji językowej zniknął Voice Control i jest tylko problem przy określaniu szczegółów mapy wyskakuje PROSZĘ CZEKAĆ i tak, aż do resetu navi. Co prawda można przełączać między radiem czy media, ale po naciśnięciu SETUP cały czas pokazuje proszę czekać.
  • lekju
    Classic
    • 2010
    • 5

Mam pytanie. w mojej Octavii I 99r, benzyna 2.0, zauwazylem ostatnio dziwne " świszczenie" spod maski przy dodawaniu gazu.tak jakby zalaczala sie jakas sprezarka, choc przeciez w benzynie takowej nie ma?po odjeciu nogi z gazu przestaje swiszczec. czy ktos moze pomoc? bo nie mam pojecia co moze byc przyczyna. dzieki!

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

Hmm... Może być jakieś łożysko przy rozrządzie, pasku klinowym. Tak dla przykładu - w mojej Omedze też tak zaczęło wyć, aż w końcu zaharczało i zgasło :| Co się potem okazało - pompa wody się rozpadła, aż pasek klinowy spadł z rolek :diabelski_usmiech
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Udesky
        RS
        • 2007
        • 1692
        • Octavia I (1U2)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Miałem coś podobnego. Myślałem, że to łożysko sprężarki klimatyzacji, po wizycie u mechanika okazało się, że winne było łożysko, ale alternatora.
        W Polsce nie ma kryzysu.
        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• lekju
          Classic
          • 2010
          • 5

dzieki wielkie! orienujecie sie czy mozna z tym jeszce troche pojezdzic czy trzeba to "na juz" naprawiac?

Komentarz

• McGan
            RS
            • 2010
            • 3573
            • Superb III (3V3)

Nie no jak nie świszczy głośno i nie huczy, to możesz jeszcze trochę pojeździć, ale zalecana jest wymiana Pamiętaj, że niesprawne łożysko prędzej czy później się zatrze.
            Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
            Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• luki1304
              Drive
              • 2010
              • 55

Mam podobny problem , tylko ze u mnie zaczyna gwizdac jak gazu na 5 biegu przydusze porządnie , to tez wina łozyska?? Bo na innych biegach spokój jest...

Komentarz

• fermik
                Ambiente
                • 2010
                • 157

Rób od razu :P Prędzej czy póżniej bedziesz musiał jechać do tego mechanika :diabelski_usmiech Wcześniejsze wykrycie wady może być tańsze w naprawie

Komentarz

• Dareckif
                  Drive
                  • 2008
                  • 93

Lepiej dobrze zdiagnozowac i robic od reki takie rzeczy. Mi tez cos piszczalo i szuralo a okazalo sie ze padly dwie rolki na rozrzadzie ktory ma 3 lata i 60tys km

Komentarz

Pracuję...